Furuno Finland Oy

Suuri osa tuotteistamme on tehty ammattikäyttäjille, joiden vaatimukset ja luokitukset ovat kovemmat. Se tarkoittaa myös, että veneilijöiden laitteistot tehdään samalla kokemuksella ja laadulla.

Furuno Finland Oy

Furuno sai arvostetun IEEE-tunnustuksen

Furuno sai arvostetun IEEE-tunnustuksen

Furuno Finland Oy (sales a furuno.fi), 16.10.2024

Furunon kaikuluotain sai IEEE-tunnustuksen

Nishinomiya, Japani  - Furunolla on ilo ja kunnia ilmoittaa, että Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) on tunnustanut yrityksen ensimmäisen kaikuluotaimen IEEE:n virstanpylvääksi. IEEE on maailman suurin tekninen ammattijärjestö, joka on omistautunut teknologian kehittämiseen ihmiskunnan hyväksi. Furuno on saanut kunnian uraauurtavasta kaupallistamisestaan maailman ensimmäisestä käytännön kaikuluotaimesta, josta tuli nopeasti sekä kaupallisen että huvikalastuksen peruslaitteita, ja sen panoksesta maailmanlaajuisen kalastusteollisuuden nykyaikaistamiseen.

Kaksi veljestä, Kiyokata ja Kiyotaka Furuno, työskentelivät päättäväisesti kehittääkseen elektronisen laitteen kalojen havaitsemiseksi. Taistellessaan normeja ja perinteitä vastaan kaksikko yritti saada jostain aluksen päällikön, jonka avulla he voisivat asentaa laitteensa toimivaan kalastusalukseen. Toukokuussa 1948 he saavuttivat menestystä Choseimaru-nimisellä aluksella. Päällikkö uskoi, että he eivät löytäisi sardiinia sijaintinsa ja vuoroveden vuoksi, mutta Kiyokata Furuno väitti nähneensä laitteessa savun kaltaisen kuvan. Vakuutettuaan päällikön alus palasi sinne, missä hän oli nähnyt himmeän heijastuksen laitteessa, ja päällikkö kohdisti hakuvalon veteen paljastaen sardiiniparven. Tämä dramaattinen hetki oli käännekohta veljeksille, ja Furuno Electric Industries perustettiin joulukuussa 1948. Vaatimattomasta alusta sähköasentajina he omaksuivat uuden asenteen sanoen: "Emme ole enää sähköasentajia. Meistä on tultava kalastajia. Furuno ei myy asiakkailleen laatikkoa laitteita - me myymme heille tuloksia", se oli periaate, josta tulisi aloittavan yrityksen perustava periaate.


Heidän innovaationsa lisäsi saalismääriä dramaattisesti, mikä teki siitä olennaisen välineen kalastusalalle. Kalakaikuluotaimella oli Japanissa keskeinen rooli proteiinin saannin turvaamisessa, mikä oli ratkaisevan tärkeää toisen maailmansodan jälkeisenä aikana edistäen kansakunnan elpymistä. Näistä vaatimattomista lähtökohdista lähtien kaikuluotaimet ovat nyt vakiovarusteita lähes kaikissa kalastusaluksissa ympäri maailmaa.
Furuno on ylpeä siitä, että IEEE on tunnustanut tämän keksinnön historiallisen merkityksen, joka on mullistanut kalastusteollisuuden ja muuttanut sen, mikä ennen luotti intuitioon ja kokemukseen, tarkaksi tieteeksi, joka perustuu sähkötekniikkaan. Tämä tekninen edistysaskel muutti kalastusta ja loi perustan alan nykyaikaisille käytännöille.


Picture1

Savumainen kuva herkullisena pidetystä "Alfonsino" kalaparvesta.

Kuva tallennuspaperilla hyvin varhaisesta Furuno kaikuluotaimesta.


IEEE Milestones -ohjelma tunnustaa merkittäviä saavutuksia sähkö-, elektroniikka- ja tietotekniikassa, jotka tapahtuivat vähintään 25 vuotta sitten ja joilla on ollut pysyviä vaikutuksia yhteiskuntaan ja teollisuuteen. Tähän mennessä maailmanlaajuisesti on tunnustettu noin 260 virstanpylvästä, mukaan lukien uraauurtavat innovaatiot kuten galvaaninen kenno (Voltaic Cell), integroitu virtapiiri ja QR-koodi.

Vieraile heidän verkkosivustollaan saadaksesi lisätietoja IEEE:stä ja heidän tunnustamistaan Milestone-saavutuksista.



Furuno on maailman johtava merielektroniikan valmistaja vuodesta 1948, joka jatkaa innovaation ja huippuosaamisen perintöään tarjoamalla vuosikymmenten kokemuksen ja asiakaslähtöisen ajattelun tuotteissaan.



Takaisin